Jeugdopleiding – info

Kinderen 10 tot 11 jaar

Kinderen kunnen bij ons starten vanaf het jaar waarin ze 10 jaar worden. Kinderen jonger dan 10 jaar kunnen via ons teamwel een kidslicentie bekomen maar kunnen nog niet deelnemen aan de groepstrainingen.

We leren hen de drie disciplines, zwemmen, fietsen en lopen, stapsgewijs en op speelse wijze aan. Dit is een kolfje naar de hand van onze ervaren jeugdtrainers en –begeleiders.

Om toe te treden, moeten kinderen

  • minstens 50m kunnen zwemmen
  • met een fiets kunnen rijden
  • minstens 1km aan een stuk kunnen lopen

Voor competitief ingestelde kids is het Vlaamse Jeugdzwemloopcircuiteen ideale instap. We bereiden hen hierop voor en voorzien – samenmet de ouders en in de mate van het mogelijke – begeleiding tijdens dewedstrijden.

Jeugd 12 tot 19 jaar

Vanaf het jaar waarin jongeren 12 jaar worden, stappen ze over naar de jeugdcategorieën C,B, A en Junioren. Om de twee jaar stapt een jeugdlid over naar een hogere categorie.

Groepstrainingen zijn volgens leeftijdscategorie, capaciteit en vaardigheid ingedeeld. Ook hier bieden ervaren jeugdtrainers en –begeleiders begeleiding.

Ons team is zich terdege bewust van de biologische en psychologische veranderingen bij adolescenten. Het spreekt vanzelf dat we hier dan voluit rekening mee houden:

  • we kiezen voor een geleidelijke opbouw van de sportieve vaardigheden
  • stelselmatig leren we de specifieke triatlonvaardigheden aan
  • we bouwen trainingen op naargelang de individuele antropometrische ontwikkeling : deze gegevens registreren we nauwgezet en regelmatig.

De competitief ingestelde jeugd kan aan triatlon of duatlon wedstrijden specifiek voor de jeugd deelnemen. Vanaf de Jeugd A kan ook aan volwassen wedstrijden op sprintafstand worden deelgenomen. Junioren hebben de mogelijkheid kwart-triatlons af te werken (maximaal 3 per jaar).

Jeugdatleten die wensen deel te nemen aan wedstrijden worden hierop voorbereid tijdens de specifieke competitietrainingen. Vanaf Jeugd A wordt soms samen met Beloften en Volwassenen getraind.

Beloften 20 tot 23 jaar

Vanaf het jaar waarin een jongere twintig wordt, stapt hij/zij over naar de Beloften. Competitief ingestelde Beloften nemen deel aan wedstrijden voor Volwassenen. Beloften kunnen, indien ze dit wensen, nog samen trainen met de oudere competitiejeugd.

Geïnteresseerd? Doe mee aan onze proeftrainingen